Het programma kent voor iedere trouwe i&i bezoeker een interessante route. Ook voor nieuwe bezoekers is er ruimte in het programma. Dit jaar gaan we dieper in op het nieuwe curriculum informatica en heeft digitale geletterdheid een warm plekje gekregen. Ga in gesprek met het ontwikkelteam van Curriculum.nu of ga aan de slag met het nieuwe examenprogramma informatica. Kom op 7 & 8 november naar Utrecht.

Programma 7 november Programma 8 november

Het laatste decennium is er onvoldoende aandacht besteed aan de digitale vaardigheden van jongeren. Dat was en is Vakvereniging i&i een doorn in het oog. Wij maken ons immers sterk voor een structureel aanbod van kwalitatief hoogwaardig onderwijs ten behoeve van informatica en digitale geletterdheid. Wij willen dit bevorderen op zowel basis- als middelbare scholen. Huidige ontwikkelingen met betrekking tot het vak informatica en digitale geletterdheid zullen scholen weer op het spoor van degelijk onderwijs zetten op het gebied van genoemde onderdelen.

Jaarlijks houdt i&i een conferentie, die wij een praktijkdag noemen. Praktijkdag omdat deze dag helemaal in het teken staat van wat je naar de praktijk van de school mee kunt nemen. Uiteraard ook omdat je in diverse workshops zelf aan de slag kunt gaan.

Iedereen die zich vanuit welke functie dan ook betrokken voelt bij informatica en digitale geletterdheid in het onderwijs verwelkomen wij als deelnemer. Dit zijn docenten, maar ook leerlingen, ouders, schoolleiders en belangstellenden uit het bedrijfsleven. De vormgeving van Digitale Geletterdheid in het curriculum is tijdens onze praktijkdag een belangrijk thema; deelnemers kunnen hierover in gesprek gaan met vertegenwoordigers van I&I en van het ontwikkelteam van curriculum.nu.

Tijdens de conferentie zal er ook aandacht worden besteed over de nascholing voor docenten op het gebied van Digitale Geletterdheid. Als i&i proberen wij inzicht te krijgen in de behoeften. Immers, wij vragen ons af welke kennis en vaardigheden docenten van belang vinden en hoe nascholing plaats moet vinden. De conferentie is over twee dagen verspreid, woensdag en donderdag. Woensdag leggen wij de nadruk op het vak Informatica en besteden veel aandacht aan het nieuwe examenprogramma en gaan we dieper op de inhoud in. Donderdag staat in het teken van zowel digitale geletterdheid als Informatica! Thema’s die aan de orde komen:

Ramon Moorlag

Voorzitter Vakvereniging i&i

Docent informatica @ Ds. Pierson College, Den Bosch.

Gepubliceerd op 8 oktober 2018